sommertid vintertid

Hvornår slutter sommertid?

Fakta om sommertid vintertid i Danmark

Sommertid begynder den sidste søndag i marts og strækker sig frem til sidste søndag i oktober. I denne periode bliver klokken stillet en time frem. Det vil sige, at når klokken f.eks. er 9 om sommeren, så er den i realiteten 8 i følge vintertid.

Ideen bag er at udnytte enerigen

Årsagen til at man har valgt at indføre sommertid er at man ønsker at udnytte energien og dagslyset bedst muligt. På den måde kan der f.eks. spares energi ved, at det ikke er nødvendigt at anvende kunstig belysning så mange timer. Mange sætter også pris på at det er lyst længe om aftenen i sommerhalvåret.

Sommertiden blev indført første gang i 1916, men blev få år senere afskaffet, for igen at blive indført under 2. verdenskrig og frem til 1948. Den nuværende regel om sommertid blev indført i 1980.

Husk p-skiven i bilen

For dem der har en digital parkeringsskive, er det vigtigt at huske at tjekke op på den omkring sommertid og vintertid.

Selvom den er digital, skal du stadig lige tjekke op på om den er up-to-date med tidsskiftet. Hvis den forkerte dato er indtastet, så medregnes sommer- og vintertid ikke på de rigtige datoer, hvilket i sidste ende kan koste en p-bøde.

Hvis du har en helt normal parkeringsskive siddende i bilen, så skal du bare huske at indstille den korrekt.

Sommertid hvornår startede det?

Den sommer- og vintertid vi kender i dag, blev indført i 1980. Det var som følge af oliekrisen. I dag mener mange at denne tidszone ikke er up-to-date og at den skal tage op til overvejelse. Derfor arbejder EU også med et forslag om at afskaffe sommer-og vintertid.

Kilde: Wikipedia

Annonce