den danske sommer

Vi længes efter den danske sommer

Den danske sommer og det gode vejr

Det altid helt fantastisk, når sommeren begynder og man virkelig kan komme og nyde det gode vejr. Det danske sommervejr er dog ikke helt ligesom mange andre steder i verdenen, hvilket også typisk er en af grundene til, at vi godt kan lide at tage ud til udlandet om sommeren for at nyde de høje temperaturer, som aldrig helt kommer til Danmark.

Klimaet i Danmark er koldt om vinteren og mildt om sommeren. Derudover påvirkes klimaet i Danmark også meget af havet, som omringer næsten hele Danmark. Eftersom at Danmark er et meget fladt land, ja næsten fuldstændig fladt, så er der også kun meget små klimaforskelle mellem de forskellige dele af Danmark.

Foråret, sommeren og efteråret

Om foråret er der stadig en smule koldt i Danmark, men temperaturen bevæger sig stille og roligt op i takt med at vi nærmer os sommeren. I København er de høje temperaturer i April måned omkring 11 grader og i Maj har de sneget sig op til omkring 16 grader. Foråret er dog den tørreste årstid om året i Danmark, hvilket kan være med til at gøre, at der føles varmere end der er.

Om sommeren er temperaturen typisk meget behagelig i Danmark. Der er nemlig ikke koldt, men der er heller ikke alt for varmt. Her kan man sagtens få en god tan på stranden og gå rundt i shorts og t-shirts, uden at der bliver helt utroligt varmt ligesom i f.eks. Tyrkiet. Det er også en af grundene til, at mange virkelig værdsætter den danske sommer. I Juli og August vil der typisk være omkring 22 grader, mens temperaturen ved vestkysten ofte vil være en smule lavere – omkring 20 grader. I løbet af sommeren vil der dog en gang imellem også komme dage med høje temperaturer, som rammer de 30 grader. De højest målte temperaturer i Danmark er på 33/34 grader.

Om efteråret vil der typisk være meget regnvejr og temperaturen vil stille og roligt begynde at falde hen imod vinter. I November vil der også kun være minimale mængder af sollys ligesom om vinteren. I København vil den maksimale temperatur i September typisk være omkring 18 grader, så 13 grader i Oktober og til sidst nede på 8 grader i November.

Herefter bevæger vi os naturligvis ind i vinterperioden, hvor der godt kan blive meget koldt.

Den danske sommer kan noget specielt

Der er ikke nogen tvivl om, at den danske sommer kan noget helt specielt. Om sommeren når temperaturen helt perfekte grader. Disse grader kombineret med det faktum, at Danmark har nogle af de bedste strande i hele verdenen gør Danmark til en oplagt badedestination. Derudover har Danmark også helt unikke seværdigheder, samt byer, som er meget anderledes end resten af verdenen. Der er en helt unik stemning i de Danske byer, specielt om sommeren. Alt i alt, så er der ikke nogen tvivl om, at den Danske sommer er en magisk periode.

Annonce